preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Novi broj Krijesa

Sigurnost na internetu

 

E-lektire

Tražene lektire nema u tvojoj knjižnici? 

Pronađi je online!

Kutak za matišu

Kako učiti?

MOTIVACIJA ZA UČENJE

Priloženi dokumenti:
savjeti.pdf

Pobijedi tremu!

Međuvršnjačko nasilje

Priloženi dokumenti:
NASILJE U SKOLI.pps

elektroničko nasilje

Uloga pedagoga

 

Posao školskog pedagoga se radi s ljubavlju. Učenik je osnova i smisao djelatnosti škole i pedagoga. Radi ostvarivanja njegovih potreba, prava i obveza, pedagog surađuje s učiteljima, roditeljima i svima koji mu u tomu pomažu. Stoga je djelatnost rada pedagoga raznovrsna i složena.

Pedagog pomaže u stvaranju i poboljšavanju uvjeta u školi, rješavanju odgojnih i obrazovnih problema, povezivanju svih sudionika bitnih za rad u školi.

"Djeca su naše najveće bogatstvo, naš najveći kapital. Koliko u njih budemo ulagali (roditelji, učitelji i lokalna zajednica), toliko će nam biti vraćeno."

Volimo ih onakve kakvi jesu i pokažimo im koliko su nam važni. Davanje ljubavi je najveće dobivanje.

Pedagozi su stručne osobe koje se bave odgojem. Rad pedagoga u školi može se podijeliti na više područja: planiranje i programiranje, rad s učenicima, rad s učiteljima te rad s roditeljima. Planiranje i programiranje uključuje planiranje vlastita stručnog usavršavanja i stručnog usavršavanja učitelja, sudjelovanje u izradi godišnjeg plana i programa škole te planiranje rada i sudjelovanje u radu učiteljskog vijeća. U ovim djelatnostima pedagog surađuje s ravnateljem škole i ostalim stručnim suradnicima (logopedom i knjižničarem). Izrađuje plan i program za profesionalno informiranje. U suradnji s defektologom, pedagog izrađuje plan rada s djecom s poteškoćama u razvoju. Izrađuje plan rada s darovitim djecom; potiče učenike i učitelje te kordinira natjecanja.

Pedagog izrađuje i plan zdravstvene, socijalne i ekološke zaštite učenika u suradnji sa školskim liječnikom, organizira i provodi ispitivanje zrelosti za prvi razred, organizira učeničke radionice i održava tematska, obrazovna i odgojna predavanja za učenike.

Pedagozi surađuju i pomažu učiteljima u realizaciji nastavnog procesa (nazočnost na nastavi, realizacija planova i programa i sl.). Pomažu učiteljima pripravnicima u stažiranju, analiziraju rezultate škole na područjima uspjeha, vladanja, popravnih ispita i sl., kordiniraju istraživački rad u školama, realizaciju određenih projekata ta potiču stručno usavršavanje učitelja. Organiziraju i provode odgojna i obrazovna predavanja za roditelje na roditeljskim sastancima te vode savjetodavne razgovore s ciljem pomoći pri školovanju i odrastanju njihove djece.

Posao pedagoga zahtjeva česte kontakte s učiteljima, učenicima, roditeljima, ostalim stručnim suradnicima i suradnicima izvan škole. 

Pedagozi moraju voljeti djecu i rad s njima. Potrebno je poznavati psihu djeteta i prilagoditi mu način komuniciranja. Važno je razviti smisao za probleme drugih osoba i strpljivost u radu. Sposobnost kvalitetnog planiranja, odlučnost, objektivnost i odgovornost važne su osobine za kvalitetan rad pedagoga. 

 

Marina Majetić, pedagoginja

Školski kurikulum


Okvirni vremenik


Termini informacija


e- Dnevnik


Besplatni WI-FI


Raspored sati


Projekti


JELOVNIK 2016./17.


Pravilnik o ponašanju


Vrijeme

 

 


Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 10. 2011.

Ukupno: 858349
Ovaj mjesec: 1806
Ovaj tjedan: 1013
Danas: 96

TražilicaJe li vaše dijete spremno za školu?


PRIJELAZ U 5. RAZRED


Krenuli smo u 1.r.

Priloženi dokumenti:
TEEN MOZAK.ppt


Roditeljstvo


sigurnost na internetu

Priloženi dokumenti:
Sigurnost Internet.pdf


Zlostavljanje djece


DAROVITA DJECA

   


Korisni linkovi
Informativni portali

Portali


disciplina


Igrom do znanja
preskoči na navigaciju