preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
MAH

"MOGU, AKO HOĆU"

           - nositelji: djelatnici Policijske uprave Zagrebačke

           - predavanja za roditelje učenika 6. razreda

 

Program "MOGU, AKO HOĆU 2" (MAH 2) provoden je na roditeljskim sastancima 6.r. 

 
"MAH 2" ima za cilj povećati informiranost i znanje roditelja u svezi sa zloporabom droga te rizicima za razvoj bolesti i ovisnosti. Službenici policije upoznaju roditelje sa strategijom djelovanja policije u zajednici, statističkim podatcima o trendovima zloporaba droga, policijskim postupanjem u situacijama kad se maloljetne osobe zateknu s drogom, te zakonskim i drugim posljedicama zloporabe opojnih droga. Osim edukacije, policijski službenici nastoje skrenuti pozornost roditelja na njihovu odgovornost za djecu i potaknuti veću aktivnost roditelja u odgoju djece kako bi na vrijeme prevenirali neprihvatljiva ponašanja.
 
Osim o ilegalnim drogama, edukacija obuhvaća i legalna sredstva ovisnosti (duhan i alkohol). Roditeljima policija ukazuje na važnost pozitivnih roditeljskih stavova o zdravom načinu života i slici koju stvaraju vlastitim ponašanjem.
 
Statistički podaci ukazuju da zloporabu droga prate i druga neprihvatljiva ponašanja. Tako se u gradu Zagrebu bilježi porast razbojstava i razbojničkih krađa, čiji su počinitelji mlađe osobe. Zamjetan je i trend porasta vandalizma. Roditelji se upoznaju s posljedicama vandalizma, policijskim postupanjem i zakonskim posljedicama ugrožavanja imovine i tjelesnog integriteta ljudi.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 10. 2011.

Ukupno: 900521
Ovaj mjesec: 50
Ovaj tjedan: 29
Danas: 4
preskoči na navigaciju