preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Novosti
Erasmus+ projekt

                        

       

 

Druga kratkoročna mobilnost učenika u okviru Erasmus+ projekta

(Erasmus + short-term exchanges of groups of pupils)

            Naši sedmaši uključeni u Erasmus+ projekt: Ema Barišić, Vinko Đurić, Luka Fran Kovačević, Manda Martić i Doroteja Noršić, sudjelovali su, u pratnji profesorica Ivane Kujundžić i Tanje Horvat, u kratkoročnoj mobilnosti učenika.

            Druga od pet mobilnosti odvijala se u Češkoj Republici od 8.5.2016. do 14.5.2016. godine. Naš je domaćin bila Masarykova zakladni skola Navsi.

Sudionici mobilnosti, učenici i učitelji iz svih partnerskih zemalja, snimili su, uz pomoć domaćina, film o Erasmus+ mobilnosti. Film je prikazan i na češkoj nacionalnoj televiziji.

Udobno se smjestite, pogledajte film i odputujte zajedno s nama nakratko u Češku. J

Uskoro ćete na web stranici škole moći pogledati dojmove hrvatskog Erasmus+ tima o drugoj mobilnosti.

Klikajte i čitajte na: http://odraltr.org i http://os-odra-zg.skole.hr/skola.

                                                                  

                                                                                                                     Erasmus+ tim J

 

 

Naša priča o Češkoj

 

            Ema, Doroteja, Manda, Luka Fran i Vinko povest će vas u svojoj prezentaciji na druženje s Erasmus+ timovima i putovanje Češkom. Pogledajte prezentaciju i saznajte zašto se Erasmus+ mobilnosti pamte dugo, dugo...

http://prezi.com/r2pjwlxkovbm/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share

Erasmus+ tim

 

Erasmus+ radionica:

 Konzerviranje predmeta za školsku zbirku

 

            Učenici i učitelji uključeni u Erasmus+ projekt organizirali su 23. travnja 2016. godine radionicu za roditelje, učenike i lokalno stanovništvo u sklopu proslave Jurjeva i Dana škole. Cilj radionice bio je konzervirati (očistiti, zaštititi od propadanja i crvotočine) drvene predmete i lončariju kako bismo ih mogli uvrstiti u školsku zbirku.

Sudionike radionice podučili smo kako zaštititi stare predmete, kako ih najbolje čuvati te u čemu najčešće griješimo.

U filmu vam donosimo samo dio onoga što se događalo na Danu škole. Timski rad, suradnja, smijeh, zabava, učenje, nova prijateljstva...

Čekamo vas dogodine J!

            Hvala svim sudionicima radionice na uloženom trudu!

                                                                                             

          Erasmus+ tim

 

 

Drveni predmeti i lončarija

prva istraživačka tema Erasmus+ projekta

 

 

            Učenici 2.a razreda uključili su se razrednim projektom u Erasmus+ projekt. Odabrali su istraživačku temu Drveni predmeti i lončarija te osmislili projekt Tradicijske drvene igračke. Našim malim učenicima u realizaciji su pomogle njihove učiteljice Barbara Beniković, Ana Sudac i asistentica Natalija.

Tijekom školske godine o tradicijskim drvenim igračkama se učilo, igračke se marljivo izrađivalo. Svoje su uratke učenici ponosno pokazali lokalnom stanovništvu na proslavi Jurjeva i Dana škole.

Kako izgleda kada se u Erasmus+ projekt uključe oni najmlađi, najradosniji i najmaštovitiji, pogledajte u filmu.

            Hvala svim učenicima 2.a razreda i njihovim učiteljicama na uloženom trudu.

                                                                                                       Erasmus+ tim J

 

 

 

 

Anketiranje lokalnog stanovništva

aktivnost Erasmus+ projekta

 

 

            Koliko poznajemo tradiciju zavičaja u kojem živimo? Učenici uključeni u Erasmus+ projekt tražili su, uz pomoć učitelja, odgovor na ovo istraživačko pitanje.

Najprije smo naučili kako se vodi intervju i provodi anketa.Naš je sljedeći zadatak bio anketirati lokalno stanovništvo. Svi učitelji i učenici škole pomogli su nam u anketiranju kako bismo prikupili što reprezentativniji uzorak.

            Učenici šestih razreda analizirali su odgovore u anketama uz pomoć učiteljice Tanje Horvat. Trebalo je potražiti informacije o prošlosti zavičaja u različitim izvorima znanja i usvojiti ih kako bismo mogli vrednovati odgovore u anketama. Ponekad smo dugo razgovarali o nekom odgovoru. Učili smo uvažavati različita mišljenja, dogovarati se. Nakon što smo vrednovali odgovore, ankete smo predali učenicima sedmih razreda.

            Zadatak sedmaša bio je grafički prikazati rezultate ankete. Kako bi što lakše primijenili znanja i vještine usvojene na nastavi informatike i uspješno savladali zadatak, pomagala im je učiteljica Ivana Šimović.

            Učiteljice Andrea Ljubej i Tanja Horvat izradile su prezentaciju u kojoj možete pronaći odgovor na naše istraživačko pitanje.

                                                           učenici uključeni u Erasmus+ projekt

 

 

 

Prva kratkoročna mobilnost učenika u okviru Erasmus+ projekta

(Erasmus + short-term exchanges of groups of pupils)

 

            Naši sedmaši uključeni u Erasmus+ projekt: Ana Cerovski, Maja Ivšac, Ana Knežević, Luka Pinturić i Mihael Pušec, sudjeluju, u pratnji profesorica Ivane Kujundžić i Dubravke Vuleša, u kratkoročnoj mobilnosti učenika.

            Prva od pet mobilnosti odvija se u Rumunjskoj od 12.3.2016. - 19.3.2016. godine. Kako je bilo na putovanju u Rumunjsku, pogledajte u kratkom videu.

Kada se naši putnici sretno vrate kući, moći ćete na web stranici škole i projekta pogledati njihovu priču o našoj prvoj mobilnosti. Znatiželjni?

Klikajte i čitajte na: http://odraltr.org i http://os-odra-zg.skole.hr/skola.

                                                                  

                                                                      Erasmus+ tim smiley        

           

Prvi transnacionalni sastanak programa Erasmus+

                                                                                                    

 

Prvi transnacionalni sastanak programa Erasmus+ 

 

 

Naši učenici i učitelji bili su domaćini Prvoga transnacionalnoga sastanka od 16. do 18. prosinca 2015. godine. U goste su nam stigli profesori i ravnatelji škola partnera u projektu United through cultural and natural diversity - learning through research.

            Uspomene, nova znanja i prijateljstva, priču o OŠ Odra i Zagrebu u vrijeme adventa ponijeli su u Poljsku, Češku, Slovačku i Rumunjsku.

            Hvala svim učenicima i djelatnicima Škole, gđi Biškupić Čurla, ravnateljici Muzeja Turopolja i svim djelatnicima Muzeja, gđi Olgi Orlić s Instituta za antropologiju što smo zajedno učinili boravak našim gostima nezaboravnim.

Pogledajte sliko-priču o transnacionalnom sastanku koji smo organizirali.

 

  • Pripreme, pripreme jer gosti dolaze...

Učiteljice Marija i Lidija izradile su ukrase, a u uređenju škole pomogao im je domar Štef.Tih se dana na hodnicima moglo čuti: “...pa po lojtrici gor, pa po lojtrici dol...“

    

Učenici uključeni u školsku zadrugu i učiteljice Emica i Silvana, izradili su poklone za naše goste.

Uredili smo učionicu i spremno čekali naše goste.

     

  • Srijeda, 16.12.2015., prvi dan sastanka

Upoznali smo se i predstavili škole iz kojih dolazimo. Učiteljica Andrea predstavlja projekt, web stranicu projekta i projektne aktivnosti na eTwinning platformi.

Partneri predstavljaju svoje škole.

  

Domaćini nestrpljivo čekaju početak predstavljanja OŠ Odra. Naši učenici kratili su vrijeme poziranjem smiley

  

Poveli smo goste na nezaboravno putovanje u kojem smo ih upoznali s malim dijelom onoga što učimo i kako provodimo vrijeme u našoj školi. Učenici 7.a i 5.a razreda s učiteljicom Ivanom ispričali su scenskom igrom bez riječi priču o Erasmus+ projektu.

        v

Dora, Dora Marija, Leonarda i Helena pokazale su gostima kako se pleše drmeš. Antonio i Martin su s učiteljicom Svetlanom odsvirali nekoliko tradicijskih pjesama Turopolja. Koliko su se gostima svidjele tradicijske pjesme i plesovi Turopolja govori i činjenica da su zaplesali s našim učenicama.

   

Sljedeći na redu bio je sat geografije koji su osmislili učenici 7.b razreda i učiteljica Marija. Sara je poželjela dobrodošlicu gostima koji su uspješno riješili zadatke koje su im zadali Antonio, Ivana, Mihael i Dominik.

  

Predstavljanje škole završili smo satom likovne kulture. Za maštovitost i kreativnost bili su zaduženi učenici 5.a razreda i učiteljica Marija. Naši su petaši, zajedno s gostima, izradili razglednice s motivom crkve sv.Barbare i pri tome se dobro zabavili.

        

  • Četvrtak, 17.12.2015., drugi dan sastanka

Vrijeme je za učenje. Dr. Olga Orlić održala je predavanje “Od pronalaska do zbirke“ te podučila naše goste kako će postaviti školsku zbirku, opisati i restaurirati predmete.

Za čaroliju u vrijeme odmora bila je zadužena Ana, učenica 6.a razreda. Ona je svojim plesom pokazala samo jedan od brojnih talenata koje posjeduju naši učenici

   

Učitelji su dan završili kreativnom radionicom. Što su to osmislili, vidjet ćete uskoro na web stranici projekta. 

  

  • Petak, 18.12.2015., treći dan sastanka

Terenska je nastava najbolji način kako upoznati ljude, običaje i krajolik, stoga su gosti proveli dan u obilasku Turopolja i Zagreba.

Ravnateljica Muzeja Turopolja, gđa Margareta Biškupić Čurla, bila je domaćica našim gostima na njihovom putovanju Turopoljem na kojem su, osim Muzeja, razgledali kuriju Modić-Bedeković te crkvu sv. Barbare. Iz predavanja gđe Biškupić Čurla naučili su kako rade muzeji te koje je podatke potrebno prikupiti za školsku zbirku.

        

 

Večer je bila rezervirana za šetnju starim dijelom Zagreba. Naši su nam gosti potvrdili kako učitelji vole učiti, ali se pritom znaju i dobro zabavljati. 

   

 

Prenosimo vam samo dio njihovih dojmova nakon transnacionalnog sastanka.

I would like to thank you all participants (teachers and pupils) from your school VERY VERY MUCH for beautiful time spent in your city. It is always a pleasure to meet such nice people like you are. We are safe at home now looking forward to our future activities. :-) THANK YOU.

Vladka

 

I wanted to say thank you for all of you for the organization of our meeting in Zagreb. I hope, everyone came back their homes without any problems. I'm very happy that I could visit you.  Iza

Čestitka

Božić je...

 

Blagost

Osjećaj

Želja

Iskrenost

Ćutljivost.

 

Želimo vam svako dobro za blagdane. Neka vam dani u novoj godini budu ispunjeni trenutcima kojih ćete se rado sjećati.

            Sjećate li se djetinjstva?

Šaljemo vam čestitku u kojoj smo, zajedno s našim učiteljima, sakupili zrnca sjećanja na vaše i naše djetinjstvo. Čestitkom smo poželjeli svako dobro i našim projektnim partnerima. Nadamo se da će vam se svidjeti smiley.

Uživajte u praznicima i blagdanima!

                                                           učenici i učitelji uključeni u Erasmus+ projekt


 

Erasmus+

A kada započne europski projekt...

            Završio je naš prvi mjesec u Erasmus+ projektu. Studeni je bio zabavan, gužvovit i maštovit. Odradili smo naše prve zadatke i preskočili studeni u četiri koraka.

Prvi korak – predstavljanje Erasmus+ projekta u hodniku škole izradom panoa. Prijateljstvo, zabava, učenje, najčešće su riječi koje su naši učenici napisali. To je ono što očekuju od ovoga projekta.

    

            Drugi korak – predstavljanje škole zemljama partnerima u projektu. Mislite da o OŠ Odra znadete baš sve? Naš tim Luka²&Mihael će vas svojom prezentacijom uvjeriti da griješite. Znatiželjni!?

 

            Treći korak – predstavljanje učenika u Erasmus+ timu zemljama partnerima u projektu. Naši sedmaši otkrili su nam što vole, a Ana, Mihael i Borna njihovu su priču oblikovali u prezentacije. Upoznajte ih i zabavite se uz njihove prezentacije.

 

 

 

           

Četvrti korak – izrada prijedloga loga projekta.

        

         Što radimo u prosincu?

Svladavamo nove izazove. Izradili smo karte, autobus koji smo uparkirali u ured ravnatelja smiley, pripremamo se za goste iz pet europskih škola koji nam dolaze na transnacionalni sastanak i budite sigurni, pri tome se silno zabavljamo.

        

Žao nam je što ne možete biti s nama, stoga vas pozivamo da o događajima vezanima za Erasmus+ projekt čitate na web stranici projekta http://odraltr.org  

Pratite nas, sherajte i podržite. 

                                                                                                                                                                Hvala vam!  

                                                                                                                                                               Erasmus+ tim

Naša priča o Češkoj

Postoje škole velike i male. Škole nove i stare. U svim školama odzvanja radostan dječji smijeh i odrastaju učenici praćeni pogledom svojih učitelja.

            Ipak, postoje škole hrabrije od drugih škola. To su one čiji se učitelji u svome radu vode izrekom Ralpha Walda Emmersona: Ne idi tamo kamo vodi put. Umjesto toga, pođi tamo gdje puta nema i ostavi svoj trag. Oni se ne boje biti drugačiji. Ne boje se novih zadataka i izazova.

Takvi učitelji rade u OŠ Odra.

            Učitelji, učenici, roditelji i lokalna zajednica provest će dvogodišnji međunarodni projekt United through cultural and natural diversity - learning through research (Kulturne i prirodne različitosti nas ujedinjuju – učenje kroz istraživanje).

Projekt koji su osmislili učitelji naše škole, odabran je na natječaju, na koji se u kategoriji ključna aktivnost KA2 strateška partnerstva prijavilo 39 projekata, između 8 projekata koje će financirati EU, Agencija za mobilnost i programe EU u okviru programa Erasmus+. Više o projektu pročitajte ovdje.

Sve novosti pratite na web stranici škole i web stranici projekta.

Dobro nam došli!

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 10. 2011.

Ukupno: 900519
Ovaj mjesec: 48
Ovaj tjedan: 27
Danas: 2
preskoči na navigaciju